20181212 2842IKC Klimboom in Buytenwegh geeft nu al bijna een jaar les in het prachtige nieuwe gebouw aan de Nesciohove. Het buitenterrein was alleen nog wat saai vonden de buurtbewoners, vooral voor de wat oudere kinderen. Samen zorgden zij voor een nieuw klimtoestel voor op het schoolplein.

Het afgelopen jaar zijn de bewoners rond de school druk bezig geweest om de speelvoorziening op het schoolplein mogelijk te maken. Bewonersvereniging Albertshoven startte een crowdfundingsactie, veel bewoners en ouders voelden zich betrokken en hebben een donatie gedaan. De leerlingen van IKC Klimboom hebben een sponsorloop gehouden, waarvoor de school een bijdrage beschikbaar stelde. Ook de juffen en meesters van IKC Klimboom en kinderopvang De Drie Ballonnen hebben hard meegewerkt en Fonds 1818 en van Wijk aan Zet droegen met een subsidie bij aan het project. De laatste actie was voor de kinderen uit de buurt: zij droegen met een lege-flessen-actie en heitje-voor-een-karweitje hun steentje bij aan het klimtoestel.

20181212 2835  20181212 2846 

Afgelopen week werd het nieuwe klimtoestel geplaatst en woensdagmiddag onder luid gejuich van alle kinderen van IKC Klimboom in gebruik genomen. De kinderen vonden het klimtoestel geweldig, maar wel een beetje moeilijk! “Dat was nou precies de bedoeling, om de oudere kinderen wat meer uitdaging te bieden!”, vertelt Marjon Kleefstra van Bewonersvereniging Albertshoven. “De buitenruimte van de school is de enige speelplek in de buurt en er wordt altijd veel gebruik van gemaakt. Nu kunnen alle kinderen weer fijn en veilig spelen!”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-