20190117 4232De Egelopvang Zoetermeer vierde donderdagavond 17 januari het 25-jarig jubileum. Honderden egels zijn in die tijd opgevangen, verzorgd en weer uitgezet door de vele enthousiaste vrijwilligers van de opvang. Burgemeester Aptroot had een heel speciale verrassing voor de vrijwilligers.

20190117 4221  20190117 4223 

Na verschillende adressen in Zoetermeer, betrok de Egelopvang in november 2006 het huidige pand aan de Spectrumsingel 50 in Rokkeveen. Hier worden egels opgevangen die bijvoorbeeld slachtoffer zijn geworden van het verkeer, aangevallen zijn door honden, of -zoals afgelopen zomer- last hadden van het droge weer. Voor het jubileum verzamelden vele vrijwilligers zich in de feesttent die achter de opvang was neergezet, om te luisteren naar voorzitter Erica Singerling. 

Na de woorden van de voorzitter kreeg burgemeester Aptroot het woord. Hij feliciteerde de Egelopvang van harte met het bereikte jubileum: "In 2018 is het indrukwekkende aantal van 306 egels opgevangen en dit met enkel vrijwilligers, chapeau!" De burgemeester wou in het bijzonder twee vrijwilligers in het zonnetje zetten, die al vrijwel vanaf het begin betrokken zijn bij de Egelopvang. Zo werden Marja Beltman en Mieke van der Burg naar voren geroepen. Beiden zijn bescheiden vrijwilligers die zich al jaren heel wat uren per week inzetten voor de Egelopvang. Marja Beltman is onder andere actief als secretaris, verantwoordelijk voor het beleid inzake de behandeling van jonge zieke egels en actief in het medisch team. Aptroot: "Marja staat dag en nacht klaar voor de opvang en pakt ook heel wat andere taken op. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om een baby egel om de twee uur de fles te geven, ook 's nachts, naast haar drukke baan."

20190117 4229  20190117 4235 

Ook Mieke van der Burg is vaak in de opvang te vinden, zij is onder andere verantwoordelijk voor het beleid inzake de behandeling van jonge zieke egels, verantwoordelijk voor het uitvoeren van medische behandelingen en actief als verzorger van de egels. Burgemeester Aptroot: "Zonder Mieke's goedkeuring verlaat geen egel de opvang! Het bewijst maar weer haar toewijding als vrijwilliger!"

De twee dames, die zich al heel wat jaren belangeloos inzetten voor de egels in Zoetermeer, werden nu zelf in de spotlights gezet: Beide dames werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvingen de Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Aptroot.

-advertenties-

-goede doel-