bord parkeerplaatsParkeren in Zoetermeer moet nu, maar ook in de toekomst prettig zijn. Daarom is de gemeente benieuwd naar uw mening en ervaringen. Kunt u uw auto of fiets goed kwijt in Zoetermeer? Zijn er genoeg parkeerplaatsen op de juiste plekken?

 

Het parkeerbeleid stamt uit 2012 en is verouderd. De komende jaren verandert er veel, denk bijvoorbeeld aan de opkomst van deelauto’s, deelfietsen, elektrisch rijden, nieuwe apps en verbeterde reisinformatie.

Zoetermeer wil 10.000 tot 16.000 woningen bouwen. Dit vraagt ook nieuwe parkeeroplossingen. Vooral in de binnenstad en in de nieuwe stadswijk De Entree. Ook gebruiken meer mensen de fiets. Om dit te stimuleren wil de gemeente zorgen voor genoeg plekken om fietsen te stallen. Zo wordt er bijvoorbeeld over nagedacht om voldoende fietsenstallingen te vereisen bij nieuwbouwprojecten.

 

Inwoners en ondernemers betrekken

Wilt u meepraten over het nieuwe parkeerbeleid? Meld u dan aan voor het panel. Dit panel komt twee keer bij elkaar. De eerste bijeenkomst is in maart 2019.

Aanmelden voor het panel en/of de vragenlijst invullen kan via www.zoetermeer.nl/parkeerbeleid . Reageren kan tot 14 februari.

-advertenties-

-goede doel-