865A0455De eerste geitjes zijn alweer geboren bij Boerderij 't Geertje in de Geerpolder. Op dit moment zijn er ongeveer 40 pasgeboren geitjes in de stal, bezoekers mogen de kleintjes een flesje melk geven. De flesjes melk worden vanaf 11 uur verkocht.

De medewerkers van de boerderij houden goed in de gaten of de kleine geitjes nog trek hebben. Zitten ze even vol, dan worden er geen flesjes melk verkocht. De kinderen kunnen altijd wel de grote geiten een handje biks geven. In totaal worden er 280 geitjes verwacht bij Boerderij 't Geertje, maar deze geboortegolf duurt dan ook nog tot eind mei.

Naast de kleine geitjes zijn er nog andere jonge dieren op de boerderij, zoals kleine biggetjes. Onlangs zijn er ook 3 kalfjes geboren. Op de hoge paal in de wei zijn ook de twee ooievaars al weer begonnen hun nest in orde te maken. De lente is dus echt al begonnen op de boerderij!

865A0414  865A0435 
865A0443  865A0457 

Polderpad

Vanaf 't Geertje kunnen wandelaars starten met het Polderpad, een interessante wandelroute door de polder met veel aandacht voor de historie. In borden langs de route wordt verteld over de Geuzen die via deze route Leiden bereikten. Het Polderpad is vernieuwd en wordt op 22 maart opnieuw geopend.

-advertenties-

-goede doel-