intertoys hollandIntertoys is failliet verklaard, zo maakte de keten gisteren bekend. De drie filialen in Zoetermeer, twee in het Stadshart en één in Oosterheem, zullen nog 6 weken open blijven om de voorraad uit te verkopen. Kadobonnen zijn nog alleen dit weekend in te leveren bij de speelgoedwinkel.

De winkels in Zoetermeer zijn geen franchisefilialen, die nog kans hebben zelfstandig verder te gaan. Het personeel kan alleen nog hopen op een overname en mogelijke doorstart. 

In 2016 werden door moederbedrijf Blokker de ketens Bart Smit en Intertoys al samengevoegd om meer winst te maken. Een jaar later verkocht Blokker de speelgoedwinkels aan het Britse bedrijf Alteri. De oorzaak van het failiisement zou liggen in teruglopende verkoop. De speelgoedbranche heeft enerzijds te maken met tegenvallende winst doordat meer mensen op internet hun speelgoed kopen. Ook hebben andere winkels zoals Action en supermarkten een deel van de speelgoedomzet afgeroomd door zelf goedkoop speelgoed te gaan verkopen.

-advertenties-

-goede doel-