01. Yentl en de Boer copyright Ivo van der BentHet populaire cabaretduo Yentl en de Boer opent samen met de Marinierskapel het middagprogramma van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Yentl Schieman en Christine de Boer springen om 12.15 uur op het podium, na het ontsteken van het bevrijdingsvuur door Burgemeester Aptroot.

Het muzikaal-absurdistische duo zal in afwisseling met het orkest van ruim 50 muzikanten veel eigen muziek ten gehore brengen. De Marinierskapel brengt daarnaast eigen versies van beroemde melodieën. Het optreden zal in totaal vijf kwartier duren.

Extra bijzonder deze editie is de samenwerking tussen Floravontuur en het Cultuurfonds Zoetermeer. Door een financiële bijdrage van het fonds is de combinatie van deze bijzondere opening mogelijk gemaakt. “Het Cultuurfonds Zoetermeer is er om kunst en cultuur naar een breed publiek te brengen. Het Bevrijdingsfestival is daar een geweldige gelegenheid voor.” Aldus Sven Ruggenberg, cultuurmakelaar bij Cultuurfonds Zoetermeer.

Bevrijdingsfestival Zoetermeer beleeft dit jaar zijn 20e editie en trekt jaarlijks bezoekers uit de hele regio. De start van het festival vindt plaats op zondag 5 mei om 12.00 uur op de Markt. Er zal 12 uur lang de vrijheid worden gevierd met een uitgebreid, gevarieerd programma. De toegang is gratis.

-advertenties-

-goede doel-