De hoofdlijnen voor het nieuwe Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf zijn rond. Het college stelde deze week de hoofdlijnen voor deze nieuwe organisatie definitief vast. Op 8 april neemt de gemeenteraad een besluit over beschikbaar stellen van budget voor de start van de ontwerpfase.

Wethouder Margreet van Driel portret lachendHet Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf komt per januari 2021 in de plaats van het Sociaal Werkbedrijf DSW. In de nieuwe aanpak wordt de energie, die nu nog verdeeld is over bijvoorbeeld DSW, jobcoaches en het Ondernemershuis, gebundeld op één plaats: het Zoetermeers Werk- en Ontwikkelbedrijf. Het zal een plek worden waar alle werkzoekenden in Zoetermeer terecht kunnen voor begeleiding naar werk. “Ook als ze maar voor bijvoorbeeld 30% kunnen werken, gaan wij kijken wat we voor mensen kunnen betekenen en of we hen toch ergens kunnen inzetten”, aldus wethouder Sociale Zaken Margreet van Driel.

 

Aanscherping besluit

Afgelopen maanden ontving het college zienswijzen van de gemeenteraden van Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, wensen en bedenkingen van de Zoetermeerse gemeenteraad, adviezen van de ondernemingsraden van het Sociaal Werkbedrijf DSW en de gemeente Zoetermeer, de Adviesraad Sociaal Domein en een expert (over de gekozen rechtsvorm). Dit leidde tot het besluit dat nu is genomen. Zoetermeer brengt in het nieuwe werkbedrijf alle taken gericht op ‘werk en Participatiewet’ en het huidige DSW-bedrijf samen. Hiermee komt de expertise voor de ontwikkeling en begeleiding van verschillende soorten kandidaten naar de arbeidsmarkt samen.

 

DSW medewerkers

Alle doelgroepmedewerkers (oud-SW en Nieuw beschut werken) die nu binnen DSW werken gaan over naar het Zoetermeers werkbedrijf.
Wethouder van Sociale Zaken Margreet van Driel: “Ons werk- en ontwikkelbedrijf is een maatschappelijke onderneming. We brengen werkgevers en werkzoekenden samen met oog voor ieders behoeften en kwaliteiten en inzet op maatschappelijke effecten op de lange termijn.”

Foto: wethouder Van Driel

-advertenties-

-goede doel-