GameCity zet ook dit jaar weer een mega stormbaan neer. Ze pakken het dit keer groots aan. Het wordt een heel festival, het Stormbaanfestival van 19 juli tot en met 28 juli. De stormbaan, die dit jaar maar liefst 400 meter lang is, wordt in een U-vorm neergezet, zodat start en finish dichter bij elkaar liggen. 

Verder staan er foodtrucks en is er een aantal terrasjes. En het is de bedoeling dat er zelfs een strandje komt. Aan de kleine kinderen wordt ook gedacht. Binnen zullen verschillende kleinere luchtkussens komen (omdat je voor de stormbaan minimaal 1,35 m moet zijn), een mogelijkheid om je te laten schminken en meerdere spelletjes. Er zal ook gelegenheid zijn om als ouder samen met je kind over de stormbaan te gaan. Het moet een echt familie evenement worden, zodat iedereen komt kijken en meedoen.

De (online) ticketverkoop start 1 april (nee, geen geintje). Voor €9,50 mag je 3x over de stormbaan. Vorig jaar trok de stormbaan zo'n 4000 bezoekers. Dit jaar is het doel om tussen de 8000 en 10000 mensen te ontvangen.

Impressie van de stormbaan van GameCity in 2018

Overname

Toen Wim van der Kooij jr van Van der Kooy Vastgoed in december 2016 het failliete Attractiecentrum Zoetermeer overnam, kon hij niet bedenken wat er allemaal op hem af zou komen. Hij groeide op in het bedrijf van zijn vader. Hij weet alles van commercieel vastgoed en woningen, maar niet zoveel van evenementen en attracties. Toch heeft hij bewust de keuze gemaakt het bedrijf zelf te gaan uitbaten. Het Attractiecentrum, dat sinds 4 juni 2018 GameCity Go Karting Zoetermeer heet, is na het faillissement geen dag gesloten geweest. Iedereen hielp mee om de zaak open te houden en de reeds geboekte evenementen door te laten gaan.

 

Attracties

Naast dat je er kunt karten, heeft GameCity een groot aanbod van andere attracties waarmee je je kunt vermaken. Zo is er bijvoorbeeld Prison Island, met 24 cellen met puzzels. Dit lijkt op een escape room, maar nergens zit de deur echt dicht. De bedoeling is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Er is een arcadehal met racespellen, airhockey en dance game. Voor grotere groepen is er Glow in the dark lasergamen, bungee soccer, bungee run en sumoworstelen.

 

Tekst en foto's: Marije Ronteltap

-advertenties-

-goede doel-