20190412 6761

Proost op het nieuwe museum!

Museum De Voorde viert dit weekend de opening met een festivalweekend. Het nieuwe Zoetermeerse museum werd vrijdagmiddag officieel geopend en is vanaf zaterdag 13 april ook voor publiek toegankelijk. In plaats van € 8,50 betaal je dit weekend € 2,- (of niets met je Museumkaart).

20190412 6742 20190412 6745

Vrijdagmiddag opende de trotse museumdirecteur Sabine Huls het nieuwe Zoetermeerse museum waarop zo lang gewacht is. Sabine Huls: "Al tien jaar geleden werd er gesproken over dit nieuwe museum en werden er plannen gemaakt. Met dank aan het doorzettingsvermogen van alle medewerkers en vrijwilligers is het er nu echt van gekomen!" Bij de opening was ook zangeres Anita Doth aanwezig, bekend van 2 Unlimited. Samen met het publiek zong zij nog één keer haar hit 'No limit'. Volgens wethouder Robin Paalvast maakt dit nummer ook een goede kans om het Zoetermeerse volkslied te worden. Anita komt uit de pragmatische generatie, waarover je van alles te weten kan komen in het museum, en het corset dat zij aanhad tijdens de optredens is ook te zien in de expositie.

Nieuw museumconcept

Museum De Voorde is een nieuw museum, voortkomend uit het Stadsmuseum Zoetermeer. Het is opgericht in 2018, in een tijd waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar zichzelf en hun identiteit. Het museum wil bijdragen aan acceptatie en onderling begrip door mensen te laten zien dat we allemaal anders zijn, maar ook veel overeenkomsten hebben. Het museum biedt activiteiten rondom actuele thema’s, alsmede tentoonstellingen met als basis de Collectie Populair Design vanaf de jaren ’50 tot nu. Die staat voor verschillende en veranderende levensstijlen. Bezoekers ontdekken de verhalen achter de objecten en gaan hierover in gesprek met familie, vrienden en collega’s.

Video: Jeremy Neijssel

-advertenties-

-goede doel-