20181209 2677Iedereen kan op zaterdag 18 mei tussen 10.00 uur en 16.00 een kijkje komen nemen bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. De NS Sprinters rijden hier al vanaf begin december 2018; vanaf zondag 19 mei is het gehele station in gebruik. Ook RandstadRail-lijn 4 gaat dan rijden naar het nieuwe station.

Voordat het station zondag volop in gebruik is, krijgt iedereen op de zaterdag ervoor de gelegenheid om rustig rond te kijken of deel te nemen aan een rondleiding. Met een rondleiding wijzen de bouwers van het station de bezoekers op alle bijzonderheden van het bouwwerk. En kom je op plekken die na de opening niet meer toegankelijk zijn. De rondleiders starten elk half uur nabij de RandstadRail-halte bovenop het viaduct over de A12. Vooraf inschrijven voor de rondleidingen kan via www.stationlansingerland-zoetermeer.nl/opendag.  De laatste rondleiding start om 15.30 uur.

 

Activiteiten in ‘urban park’

Daarbij is het viaduct van het station 18 mei omgetoverd tot een ‘urban park’. Zo kunnen bezoekers tussen de bomen en het groen op het viaduct picknicken. Voor versnaperingen wordt gezorgd. Of doe mee met de andere activiteiten die je in een stadspark vindt. Balanceer over de ‘slackline’, pak een wasbord en speel mee met een muzikant, leer de kneepjes van de diabolokunst of bezoek de Innovatietram van HTM. Ook voor de (kleine) kinderen is er vermaak.

 

-advertenties-

-goede doel-