DSC 0284De islamitische basisschool Yunus Emre zal vanaf het schooljaar 2020/2021 starten in de wijk Buytenwegh. In november 2018 kreeg het bestuur van de school akkoord van de Raad van State om zich te vestigen in Zoetermeer.

De voorkeur van Yunus Emre gaat, gezien de doelgroep, uit naar vestiging in de wijk Meerzicht. Echter komt er pas op de wat langere termijn in deze wijk een schoolgebouw tot hun beschikking; namelijk het gebouw aan de Schansbos waar momenteel de Prinses Amaliaschool is gevestigd. Zij zullen verhuizen naar een nieuwbouwlocatie, waarvan nu nog onbekend is wanneer deze zal worden opgeleverd. Om de tussenliggende tijd te overbruggen - in afwachting van de locatie in Meerzicht – wordt de school tijdelijk gevestigd aan de Carry van Bruggenhove in de wijk Buytenwegh.


Het is nog niet duidelijk met hoeveel leerjaren de school zal starten, dit is afhankelijk van de ruimte in de tijdelijke school en het aantal aanmeldingen en leeftijden van de leerlingen die zich zullen aanmelden. Enkele leraren van islamitische basisschool Yunus Emre, die nu in Den Haag les geven, wonen in Zoetermeer en zullen waarschijnlijk de overstap maken naar de nieuwe Zoetermeerse school.


De school is op dit moment nog in gesprek met de gemeente om alle plannen met betrekking tot huisvesting, inrichting, personeel en leerlingen door te spreken. De school wordt gevestigd in het gebouw aan de Carry van Bruggenhove waar op dit moment ook Buurtvereniging Hoveniers en Middin hun locatie hebben.yunus emre school

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-