Parkeerschouw 12 juni 2019 AG Parkeren waar danRuim 100 mensen liepen woensdagavond op uitnodiging van de Actiegroep Parkeren waar dan? een rondje door de binnenstad. Bewoners en politieke vertegenwoordigers keken samen naar de knelpunten die er nu al zijn en die verwacht worden na de bouw van de woontorens in het centrum.


Een grote groep bezorgde bewoners liet aan vertegenwoordigers van de fracties van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, Zó! Zoetermeer, PDvZ, Zoetermeer Vooruit, CDA, CU/SGP en aan wethouder Jakobien Groeneveld zien dat in het centrum er nu al te weinig parkeerplaatsen zijn voor de bewoners. Zij verwachten dat met het ombouwen van nog meer kantoren tot woningen en de bouw van 11 of 12 enorme woontorens op het kleine gebied er een totale parkeerchaos ontstaat.


Anneke Kervezee de woordvoerder van de actiegroep: “We zijn heel blij dat de meeste fracties de moeite namen om een kijkje te nemen, want we merkten dat ze nog lang niet allemaal goed in beeld hadden hoe nijpend de situatie nu al is. En wat de effecten zullen zijn van de plannen die er op papier natuurlijk mooi uitzien, maar die in werkelijkheid een drama zijn voor het Stadshart en de huidige bewoners.”
De tocht ging vanaf het Stadhuisplein langs het volle parkeerterrein aan de Denemarkenlaan. Vervolgens langs de Duitslandlaan waar een kantoor werd omgebouwd tot zo’n 50 appartementen zonder dat er parkeergelegenheid werd geregeld en naar de Berlijnstraat waar zichtbaar auto’s rondjes reden op zoek naar een plekje. Hier staan ook de mensen van Il Classico waarin voor meer dan 50 appartementen slechts 16 parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Kervezee vroeg aan alle toehoorders: “Wat moet er bijvoorbeeld gebeuren met de auto’s van de mensen die in de 111 appartementen komen van het kantoor hiernaast dat nu omgebouwd wordt? Zij krijgen maar 24 parkeerplaatsen. Waar blijft de rest?”


De tocht voerde ook langs de Belgiëlaan waar een vertegenwoordiging van bewoners de stoet opwachtte en vertelde hoe er – toen zij er kwamen wonen - sprake was van 400 parkeerplaatsen in de buurt, en hoe er door alle ontwikkelingen minder dan 20 zijn overgebleven. ‘Er is nooit naar ons geluisterd’. De tocht ging via het Hogerop en de Promenade en eindigde op het viaduct boven de Nederlandlaan waar goed zichtbaar was dat alles vol staat.


De Actiegroep Parkeren waar dan? die is ontstaan tijdens een bijeenkomst die Zó! Zoetermeer organiseerde om over de parkeerproblematiek in de stad te praten, hoopt dat de grote opkomst voor de wandeling en het ter plekke zien wat de situatie is, helpt om de raad ervan te overtuigen dat de plannen herzien moeten worden.

-advertenties-

-goede doel-