Van TuyllparkDe bouw van een nieuw zwembad is een stap dichterbij nu het college aan de raad voorstelt om dit te bouwen op het lege terrein direct naast SilverDome. Inmiddels is duidelijk welke wensen de verschillende gebruikers hebben: zwemles én recreatie.

Het college realiseert hiermee de verkiezingsbelofte van alle politieke partijen in Zoetermeer. Vele Zoetermeerse inwoners hebben duidelijk aangegeven dat zwemmen voor hen belangrijk is, zowel zwemles als recreatie zwemmen. In het voorstel is onder andere opgenomen: een 8-baans 25 meter wedstrijdbad met duikplank, een doelgroepenbad, een waterspeelplaats buiten en een binnenbad waarvan het dak en de wanden open kunnen schuiven bij mooi weer.

Wethouder Ter Laak (Sport): “Ik ben blij dat we dit voorstel aan de gemeenteraad kunnen voorleggen. Zoetermeerders spreken regelmatig hun wens uit voor een nieuw zwembad. Dit nieuw te bouwen zwembad voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Het is een zwembad dat past binnen een stad waar sport en recreatie belangrijk zijn voor de inwoners.”

Het voorstel van het college wordt volgende maand aan de raad voorgelegd. Na vaststelling van het voorstel door de raad wordt een definitief ontwerp gemaakt en wordt de aanbesteding van de bouw voorbereid. Volgens de planning moet het zwembad in 2022 gereed zijn.

 

Vervanging sporthal Driesprong

Het huidige zwembad de Driesprong is aan het einde van haar levensduur. De komst van een nieuw zwembad betekent dat de Driesprong wordt gesloten zodra het nieuwe zwembad klaar is. De sporthal en sportschool FitPoint die in de Driesprong gevestigd zijn, zullen verhuizen. Binnenkort start een technische verkenning of in het Vernèdepark een sporthal gerealiseerd kan worden.

-advertenties-

-goede doel-