20190517 Zwembad Zoetermeer 1aDe gemeente heeft sfeerimpressies laten maken van het nieuw te bouwen zwembad in het Van Tuyllpark. Dit is nog niet het definitieve ontwerp, maar geeft alvast wel een indruk hoe het eruit kan komen te zien. De gemeenteraad stemt 15 juli over de precieze locatie van het zwembad.

De keuze van het college is om het zwembad pal naast het al aanwezige Silverdome te bouwen. Wethouder Ter Laak: "Op die manier kunnen we een warmte-kou uitwisseling realiseren met het Silverdome. Het zwembad heeft warmte nodig en de ijshal heeft als bijproduct warmte bij het koelen van de hal." De gemeente is in overleg met het Silverdome over deze uitwisseling, die ook een flinke investering vanuit Silverdome vraagt. "De machines bij Silverdome zijn op dit moment nog niet geschikt voor de techniek van warmte-kou uitwisseling, zij zullen daar zeker ook een investering in moeten doen", aldus de wethouder.

20190517 Zwembad Zoetermeer 1c  20190517 Zwembad Zoetermeer 2b 

Duurzaam

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de bouw van het nieuwe zwembad, naast de al genoemde warmte-kou uitwisseling komen er ook rond de 1.000 zonnepanelen op het dak van het nieuwe zwembad te liggen. Het pand wordt hierdoor BENG, een Bijna Energie Neutraal Gebouw. 

 

Doorpakken

Het college zet vaart achter de ontwikkeling van het nieuwe zwembad, vóór de zomer hoopt de wethouder een akkoord te krijgen van de gemeenteraad over de precieze locatie van het pand en kan de aanbesteding van het gebouw worden voorbereid. Wethouder Ter Laak: "Het nieuwe zwembad is belangrijk voor de inwoners, we willen dit dan ook zo snel mogelijk realiseren! Als er geen vertraging ontstaat kan de eerste paal in september 2020 de grond in en hopen we het zwembad in 2022 te openen.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-