fietspad meerpolderdijkTrace (gele stippellijntje) fietspad Meerpolderdijk

Er komt een fietspad over de Meerpolderdijk, aan de rand van het Buytenpark tegenover de Meerpolder. Het gaat om een doortrekking van het bestaande fietspad aan de noordkant van de wijk Buytenwegh - dat pad heet Polderpad - naar het bruggetje richting Stompwijk - het Stompwijksepad.


De aanleg van dit fietspad - een verhard recreatief fietspad dus verboden voor brom- of snorfietsen - past in het Uitvoeringsprogramma Buytenpark. Dat programma is twee jaar geleden door de gemeente vastgesteld, na overleg met onder meer de Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark. Voordeel van het nieuwe pad is dat fietsers dan niet langer meer dwars door het wijkdeel, het sportdeel en het natuurdeel van het Buytenpark moeten om een rondje rond de Meerpolder te maken.

Om dit pad te kunnen aanleggen komt er een tijdelijke bouwweg door het baggerspeciedepot aan de noordkant van het sportdeel van de sportterreinen in het Buytenpark. Eind juni beginnen de werkzaamheden.

 

‘Bij-vriendelijke bermen’

Het fietspad krijgt bij-vriendelijke bermen, die worden ingezaaid met een mengsel van bloemen- en kruidenzaden. Dit is goed voor de biodiversiteit en levert voedsel voor de bijen, maar zorgt in de zomermaanden ook voor een fleurige aanblik. In dit gebied staan hekken om grazend vee apart te houden. Ter hoogte van die hekken komen veeroosters in het fietspad.

Het avontuurlijke wandelpad op de kruin van de dijk, het ‘laarzenpad’, blijft bestaan. Dat pad is voorzien van doorgangshekken om het in dit gebied grazende vee tegen te houden. Met het fietspad krijgen de voetgangers er eigenlijk een verbindingsweg bij, want omdat er geen afzonderlijk verhard voetpad is, mogen ook wandelaars het fietspad gebruiken. Voor dit doel komen naast de veeroosters in het fietspad klaphekken voor voetgangers.

Ruiters zijn in dit gebied niet toegestaan.

-advertenties-

-goede doel-