cobra schietenBurgemeester Aptroot heeft het besluit omtrent de sluiting van Club Cobra gedeeltelijk terug gedraaid. De club maakte bezwaar tegen het feit dat zij een jaar moesten sluiten, deze termijn is nu terug gebracht tot 6 maanden. Dit betekent dat de club 20 augustus 2019 weer open mag.

Op 20 februari legde de burgemeester de sluiting van 12 maanden op na een geweldsincident rond de Club aan de Amsterdamstraat in het Stadshart. De club werd toen beschoten, de kogels werden vanaf de Engelandlaan over de rails van de RandstadRail en over de openbare weg op het horecabedrijf afgevuurd. Reizigers in de RandstadRail en gebruikers van de openbare weg hadden het slachtoffer kunnen worden, aldus burgemeester Aptroot.

Club Cobra heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit en op advies van de commissie Bezwaarschriften heeft de burgemeester daarop de duur van de sluiting teruggebracht naar 6 maanden. Ook het besluit van burgemeester Aptroot om de openingstijden van de club te beperken tot 01:00 uur in de nacht werd teruggedraaid.

-advertenties-

-goede doel-