Finalist Sam Kern KinderopvangKern Kinderopvang Zoetermeer vaardigde haar kampioen Sam af tijdens de finale van het SWKGroep schaaktoernooi. Uit ruim 10.000 kinderen die leerden schaken kwamen zes finalisten. Zij maakten het elkaar behoorlijk lastig.

Sam speelde in de afgelopen periode heel veel partijtjes. Op maar liefst 250 verschillende kinderopvang-, zorg- en buurtwerklocaties hebben ruim 10.000 kinderen en jongeren leren schaken met het speciaal ontwikkelde boekje: Schaken doe je zo! Na een periode van intensief oefenen, zijn op alle locaties kwartfinales en halve finales gespeeld.
De winnaars mochten op 19 juni door naar de grote finale. Het bereiken van de grote finale van het SWKGroep schaaktoernooi is dan ook niet zomaar iets. Er is door de kinderen van Kern Kinderopvang eindeloos en heel fanatiek voor geoefend. Hoewel de strategie en het vele oefenen niet hebben geleid tot de grote eretitel, vond Sam het heel erg leuk om mee te doen met de grote finale. “We hebben heel veel geleerd. Super gaaf om de finale in een groot zwembad, op het water te spelen. Schaken is echt heel erg leuk!”, vertelden de finalisten enthousiast.

finalisten SWKGroep schaaktoernooi  Schaken op het water finale schaaktoernooi 

Bijzondere locatie

Decor voor het slotstuk was een zwemcentrum. De finale werd georganiseerd op een ponton, midden in het zwembad. Wilfred den Breejen, combinatiefunctionaris schaken, was aanwezig als scheidsrechter. Nog één laatste strijd werd er gestreden. Albert bleek de grote schaakkoning, hij mag zich de trotse winnaar noemen.

-advertenties-

-goede doel-