storingAHVanaf openingstijd was het bij de AH al duidelijk dat de kassa's het niet deden. Alleen de zelfscan deed het nog wel. De helft van de winkels moest dan ook dicht omdat zij geen zelfscan hebben. Rond 10 uur kwam het bericht dat in sommige winkels de kassa's weer werken.

Om 08.00 uur, bij het openen van de winkels, merkte het personeel van de Albert Heijn dat de kassa's niet open gingen. De schermen bleven op zwart staan. Even werd er gedacht aan een storing bij de KPN, waar gisteren het alarmnummer 112 onbereikbaar werd. Deze storing zit echter in de communicatie van de kassa's met de server. Door de apparatuur opnieuw op te starten, zijn er inmiddels steeds meer winkels wel open.

Albert Heijn kampt deze ochtend met een grote kassastoring. In winkels in het hele land kunnen caissières geen klanten helpen. De boodschappen kunnen nog wel bij de zelfscan worden afgerekend. De helft van de winkels was dicht. De oplossing is gevonden, in tientallen winkels is de storing inmiddels verholpen.

Op de Facebook pagina's van de AH's in Zoetermeer staat niets over de storing geschreven. Het is onduidelijk of klanten last hadden van de storing in de Zoetermeerse supermarkten van de Albert Heijn.

-advertenties-

-goede doel-