DSC 7439

Margreet van Driel, wethouder Werk en Inkomen en voorzitter van de arbeidsmarktregio Zuid Holland Centraal en Corina Holla, voorzitter VNO NCW Den Haag, ondertekenden afgelopen vrijdag 28 juni de Doe Agenda Zuid Holland Centraal. De Doe Agenda wil zoveel mogelijk werkzoekenden aan passend werk helpen.

Margreet van Driel: “Wij zijn van mening dat een partnership tussen overheid, ondernemers en maatschappelijke partners er voor zorgt dat meer werkzoekenden geholpen kunnen worden en dat tegelijk de krapte op de arbeidsmarkt verkleind kan worden. Hier zetten wij als gemeenten lokaal en regionaal op in met onze partners.”

 

DSC 7534Doe Agenda uitvoeren

Met de Doe Agenda gaan de samenwerkingspartners gezamenlijk aan de slag met drie doelstellingen: het verbeteren van de aansluiting op de arbeidsmarkt, de aansluiting van de werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening en het stimuleren van de inclusieve arbeidsmarkt. Door het gezamenlijk op te pakken kunnen partners van elkaar leren hoe zij de werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar brengen en hoe ondernemers meer oog krijgen voor de talenten van onze werkzoekenden in de regio.

 

Corina Holla: “De krapte op de arbeidsmarkt begint steeds meer werkgevers op te breken, maar er staan nog steeds 1 miljoen mensen langs de kant van de arbeidsmarkt. In dat onbenutte arbeidspotentieel zit dé oplossing voor het groeiende tekort aan arbeidskrachten. Daarom heeft VNO-NCW West haar handtekening gezet onder de Doe-Agenda ‘Perspectief op Werk’. We hebben deze mensen nodig in onze bedrijven en kunnen het ons niet permitteren om talent onbenut te laten.”

-advertenties-

-goede doel-