sprinter centrumwestDe vakbonden FNV en CNV gaan woensdag 3 juli weer staken, van 6.00 uur tot 10.00 uur. Dit betekent dat ook reizigers van en naar Zoetermeer, bv met de RandstadRail hier last van kunnen hebben. De HTM staat zelf niet achter de staking van de bonden.

HTM ondersteunt de door de vakbonden aangekondigde staking van 3 juli aanstaande niet. “Onze reizigers worden keer op keer gedupeerd. Dat betreuren wij zeer. Wij blijven daarom woensdagochtend de dienstregeling zo goed als mogelijk rijden. We vinden het jammer dat de vakbonden dit uiterste middel inzetten terwijl er in onze optiek nog ruimte was én is voor het gesprek.” aldus Karen Bosch, lid van het directieteam HTM.

 

Nadruk op loonsverhoging

Volgens HTM gaat het de vakbonden bij deze staking vooral om het afdwingen van een loonsverhoging van 4 tot 5% als onderdeel van een eenjarige cao. Bonden geven aan dat dit jaar er een forse loonstijging noodzakelijk is gezien loonmatiging van de afgelopen jaren. Bij HTM stegen de lonen, in tegenstelling tot andere gesubsidieerde bedrijven, elk jaar door. De lonen bij die bedrijven stegen in het eerste kwartaal van 2019 gemiddeld tussen 2 en 3%. Karen Bosch: “Ons eindbod van 2,8% is dus marktconform en ligt in lijn van vergelijkbare cao’s. Ook biedt HTM maatregelen op het gebied van werkdrukvermindering en voor oudere medewerkers. Deze kosten ons bedrijf ook geld.”

 

Gevolgen voor de reizigers van HTM

Reizigers die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeten er rekening mee houden dat HTM op de ochtend van woensdag 3 juli geen betrouwbare dienstregeling kan rijden. Medewerkers die niet willen staken, krijgen van HTM de  gelegenheid door te werken. Maar HTM kan nu nog niet zeggen hoeveel werknemers dit zullen zijn.

Na 11.30 uur zal de dienstregeling van HTM weer zoveel mogelijk op het normale niveau zijn.

De bussen van bv Arriva en Connexion zullen wel gewoon rijden.

-advertenties-

-goede doel-