20180503 126644De gemeente Zoetermeer heeft in een kort geding van Sweet Lake Wellness, de eigenaar van zwembad het Keerpunt, geëist dat het buitenbad vanaf 22 juli open zou gaan. De rechter gaf echter vandaag ter zitting aan niet hierin mee te gaan. Het zwembad is dermate verwaarloosd dat openstelling niet mogelijk is.

Naar oordeel van de rechter is op basis van onderzoek naar de technische- en onderhoudsstaat te stellen dat het zwembad dermate verwaarloosd is dat openstelling deze zomer niet meer mogelijk is. De veiligheid van bezoekers kan niet worden gegarandeerd. Het buitenbad zal dus dicht blijven deze zomer. Zoetermeerders zullen deze zomer moeten uitwijken naar het Noord-Aa voor verkoeling.
D rechter gaf ook aan dat Sweet Lake Wellness tekort is geschoten in de nakoming van de onderhoudsverplichting. Er is nog geen uitspraak gedaan en de zitting is voor twee weken geschorst. De rechter heeft beide partijen opgeroepen samen aan tafel te gaan en bindende afspraken te maken over de start van de werkzaamheden en borging dat er in de zomerperiode 2020 een buitenbad conform de afspraken, voor de stad beschikbaar is.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-