De SpingplankWoonwarenhuis De Springplank viert haar eerste vijfjarige lustrum op 13 juli in en rond de tweedehands winkel samen met deelnemers, begeleiding, vrijwilligers, klanten en belangstellenden. De Springplank is de werkplek waar mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking dagbesteding volgen.

De winkel is voor de mensen een echte werkplek waar zij taken en verantwoordelijkheden krijgen die niet vrijblijvend zijn. Dit in tegenstelling tot andere dagbesteding die wordt aangeboden in de markt van de zorg. Een ander belangrijk onderscheid van De Springplank is dat de mensen taken krijgen die ze leuk vinden. Als een deelnemer (cliënt) graag achter de kassa wil, dan is er die mogelijkheid. De deelnemer (cliënt) moet zijn werk leuk vinden! Het werken bij de Springplank is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Er worden duidelijke afspraken gemaakt over wat er verwacht wordt. “Naar volle tevredenheid van een ieder want er is nog nooit iemand uit zichzelf vertrokken bij De Springplank. En daar zijn wij stiekem toch wel trots op!”, aldus Ad Ockers oprichter en directeur van De Springplank.

Festiviteiten

Het is de hele dag feest in het woonwarenhuis aan de Edelgasstraat op zaterdag 13 juli. Vanaf 10:00 uur is er een buitenprogramma. Een gezellige braderie met artikelen uit de winkel. Een modeshow waar de kleding geshowd wordt door deelnemers van de Springplank, een snuffelmarkt en kofferbakverkoop. Ook aan de kinderen is gedacht. Een gezellige kinderboerderij, de mogelijkheid om zich te laten schminken en te springen op een springkussen. Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht! In de snackcorner is  frisdrank en ijs verkrijgbaar. Ook zijn er heerlijk belegde broodjes.

Informatie

Wil jij wat weten over dagbesteding bij De Springplank, vrijwilliger worden om deelnemers (cliënten) in- en bij hun werk te begeleiden of wil je weten welke spullen je kan inleveren voor een tweede leven? Loop dan even langs bij de informatiebalie in de winkel waar je alle informatie kunt krijgen.

U vindt Woonwarenhuis De Springplank aan de Edelgasstraat 248, Rokkeveen (Lansinghage)

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-