MGM0136

Ook dit jaar heeft Storytellers in het Buytenpark weer een prachtig theater weten te bouwen. Al bij binnenkomst, voel je de sfeer van lang vervlogen tijden. Juist ook het natuurlijke decor draagt hier in belangrijke mate aan bij. Dit jaar spelen ze de Wereldprimeur van Jeanne d’Arc.

Jeanne d’Arc speelde op jonge leeftijd een belangrijke rol bij de honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk. In haar negentiende levensjaar eindigde zij op de brandstapel om uiteindelijk in 1920 toch heilig verklaard te worden.

Het verhaal wordt buitengewoon goed vertolkt door een zorgvuldig samengestelde cast. Dit ongetwijfeld tot grote trots van regisseur Sebastiaan Smits. Het is een waar spektakel van heuse zwaardgevechten, spanning, humor, romantiek tot prachtige zang- en acteertalenten van de cast. Ook de mooie muziek van het live orkest, onder leiding van Emile Chappin, deed het publiek zienderogen genieten.
De heldin Jeanne d’Arc, werd deze avond op hele sterke en aangrijpende wijze door Merle van der Steen neergezet. Ook de sympathieke en alom bekende Milan van Weelden, speelde op briljante wijze de rol van Hertog van Bedford.

 MGM0132   MGM0277 

Met een staande ovatie en het toejuichen van de spelers werd de avondvoorstelling met groot succes afgesloten. Het is absoluut een aanrader om deze unieke voorstelling te bezoeken. Kijk voor meer informatie en tickets op www.buytenparktheater.nl  of op Facebook.

De musical Jeanne d'Arc is te zien in het Buytenpark Theater op 10 tot 14 juli en 17 tot 21 juli, aanvang voorstelling is 20:15 uur. Tickets, €19,50 per persoon, verkrijgbaar via Eventim: https://www.eventim.nl/jeanne-darc-tickets

 

Tekst: Victor van der Bom
Foto’s: Fred Roland

 

jeanne dárc

-advertenties-

-goede doel-