Opening Speeltuin De Spil15De gemeenteraad heeft in de vergadering van maandagavond 15 juli de knoop doorgehakt: de kabelbaan in speeltuin De Spil mag blijven. Er ontstond de afgelopen tijd veel onrust over de speeltuin in Rokkeveen, voor- en tegenstanders spraken in in de raad en probeerden de raadsleden te overtuigen van hun zienswijze.

De motie 'Kabelbaan in De Spil moet blijven' werd breed gesteund door de raad en aangenomen. Een motie om aandacht te vragen voor de maatschappelijke onrust die ontstaan is rond De Spil haalde het niet, maar wethouder Groeneveld wil wel helpen de sfeer in de buurt te herstellen. Volgens de wethouder wordt er vanuit de buurtbewoners zelf al actie ondernomen om de onderlinge sfeer te verbeteren, onder meer met een barbeque.

Het eerste voorstel van het college was, begin juni, om de kabelbaan waarover geen overeenstemming bereikt kon worden in het samenspraaktraject, weg te halen. In januari startte de gemeente een traject van buurtbemiddeling te kijken of er een gezamenlijke oplossing mogelijk zou zijn. De buurtbemiddeling heeft tot april 2019 geduurd. Op een aantal punten zijn partijen tot overeenstemming gekomen, maar ten aanzien van de kabelbaan en de mandschommel niet. Het college besloot daarop om de kabelbaan weg te halen en de mandschommel te laten staan.

Tijdens de commissievergadering, vorige week maandag, zei wethouder Groeneveld al dat deze beslissing niet heilig was en dat zij er opnieuw naar wilde kijken. In deze commissievergadering bleek al dat een groot deel van de raad voorstander was om de kabelbaan te laten staan.

-advertenties-

-goede doel-