woontorens marktDe maximale hoogte van de woontorens die in het centrum van de stad gebouwd zullen worden is teruggebracht tot 90 meter. De toren van 90 meter komt op de locatie Markt 10, waar eerst het Stadhuis stond.

De hoogste toren wordt nu maximaal 90 meter, in plaats van de 110 meter die eerst voorgesteld werd. De tweede toren zou maximaal 70 meter hoog worden, zo besloot de gemeenteraad maandagavond 15 juli. Ook krijgen de torens een spits in plaats van een rechte top, om zo min mogelijk schaduw te veroorzaken. De huidige Stadhuistoren, die op dit moment verbouwd wordt tot woningen, is ongeveer 55 meter hoog.

 

Tijdens de raadsvergadering diende GroenLinks, VVD, FvdB (Fractie Van den Berg) en PDvZ (Partij Democratie voor Zoetermeer) een amendement in op het raadsvoorstel en deze is aangenomen door een meerderheid van de raad. ’’GroenLinks wil dat ook in de binnenstad een groene en kwalitatieve omgeving behouden blijft’’, stelt raadslid Armin Bauer. ’’Niet iedereen is blij met de komende hoogbouw en dat snappen wij. Daarom vindt de fractie het van groot belang dat daar tegenover een ondergrondse parkeergarage en een groen en biodivers Centraal Park staat.’’

-advertenties-

-goede doel-