2019 08 18 300x169Het terras bij JJ Music House is vanaf zondag 18 augustus 15.00 uur weer het decor voor een aantal optredens. Liguster, Woodshop en Ton Jenner zullen optredens verzorgen. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Ondanks het verwachte slechtere weer dit weekend gaan de optredens gewoon door, bij slecht weer verhuizen de artiesten en publiek naar binnen.

Liguster in het kort: mooie gezongen harmonieën, eigen werk afgewisseld met smaakvolle covers op interessant instrumentarium. Liguster is een veelzijdige familieband. Moeder Helga Buitelaar zingt, speelt fluit, klarinet, doedelzak en bluft er nog meer bij. Dochter Erin Blom is handig met snaren en zingt zo een tweede stem. Dane Blom, de jongste wordt heel blij van de basgitaar en verzint er een derde stem bij. Johan van Drunen zingt ook maar slaat ook graag… op van alles en nog wat. Hij houdt op gitaar en allerlei percussiespul de groep aan de grond. Ze spelen gewoon waar ze zin in hebben: eigen werk, covers, oud, nieuw, meerstemmig, fris en anders, in het Nederlands of in de tuin Liguster speelt op het zonnige terras van JJ Musichouse werk van hun eerste Cd.

Woodshop maakt songs die de luisteraar een verhaal vertellen. Zo gaat het gevoelige ‘Swallow’ over repressie binnen een relatie, wordt in het duistere ‘Walls’ duidelijk wat de gevolgen van leven in angst zijn en is ‘Man on the beach’ een filosofisch sprookje over verlangen en bezit. Naast liedjes waar men even stil van wordt, heeft de band ook luchtiger nummers op het repertoire. Wie kent niet het verlangen er even tussenuit te knijpen wat in ‘I’m off’ wordt bezongen? Behalve een uitbreidend aantal eigen nummers vindt de band het ook leuk om covers ten gehore te brengen. Daarbij wordt meer bekend werk, zoals ‘Rosie’ van Claw Boys Claw en ‘Small Town Boy’ van Bronski Beat afgewisseld met minder bekend werk, zoals ‘Lover I don’t have to love’ van Bettie Serveert en ‘Doubt’ van Boxer Rebellion.

Ton Jenner speelt uitsluitend eigen songs: pop/Americana met een persoonlijk tintje en soms een rauw randje. Op het podium alleen gitaar en zang, in de eigen Palmwood Studio worden de songs verder uitgewerkt.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-