20190821 11328De sloop van voormalig zwembad Het Keerpunt in het Van Tuyllpark is gestart. Bij de buitenbaden worden nu sloopwerkzaamheden uitgevoerd, terwijl de eigenaar en de gemeente Zoetermeer nog zijn verwikkeld in een kort geding procedure over openstelling.

20190821 11325  20190821 11325 


Het kort geding dat de gemeente Zoetermeer heeft aangespannen tegen de eigenaar van het Keerpunt, Sweet Lake Wellness B.V., is uitgesteld tot medio september. De gemeente wil garanties van het Keerpunt over openstelling van de buitenbaden in de zomer van 2020.
Bij de verkoop van het zwembad, in 2014, is vastgelegd dat het zwembad in de zomerperiode acht weken aaneengesloten opengesteld moet worden, waarvan zes weken in de zomervakantie. Sweet Lake Wellness had voor dit jaar ontheffing van de afspraak aangevraagd omdat zij in de zomer wilden starten met verbouwen van het pand. Het zou dan voor de bezoekers niet veilig zijn om van het buitenbad gebruik te maken.
De gemeente is nog steeds in gesprek met Sweet Lake Wellness, een overeenstemming is nog niet bereikt.


Sloop gestart

Inmiddels is Sweet Lake Wellness gestart met de sloopwerkzaamheden bij het Keerpunt. De firma Van Berkel voert de sloop uit en is inmiddels bezig het hele buitenbad weg te halen. De gebouwtjes met kleedkamer voorzieningen en de toren van de badmeester zijn al weggehaald en de firma begint nu met de sloop van de buitenbaden zelf.
De sloop van de buitenbaden zal nog weken in beslag nemen, hierna staan sloopwerkzaamheden aan het pand zelf op het programma. Volgens werknemers van de firma Van Berkel wordt het terrein van het buitenzwembad leeg opgeleverd: “Wij halen nu alles buiten weg en laten het achter als een soort heuvellandschap. Het lijkt me sterk dat hier volgend jaar al een nieuw buitenzwembad staat”.

20190821 11325  20190821 11325 

-advertenties-

-goede doel-