20190902 11404De zomervakantie is nu echt voorbij, de scholen gaan ook in onze regio deze week weer van start. Basisscholen openden vandaag al de deuren, middelbare scholieren hebben soms nog een dagje extra vakantie en worden dan morgenochtend verwacht.

Bij alle basisscholen in Zoetermeer stonden vanmorgen vroeg al veel kinderen, een beetje zenuwachtig, te wachten tot de deur eindelijk open zou gaan. Vakantie is leuk, maar na zes weken weer naar school gaan is ook wel heel leuk. Twee vriendinnen van basisschool Klimboom in Buytenwegh: "Fijn hè, de eerste schooldag! Zien we al onze vriendinnen eindelijk weer!"

 

Oppassen in verkeer

Veel kinderen die fietsen naar school zijn in zes weken vakantie het verkeer vaak een beetje 'ontwend'. Het is ook ineens een stuk drukker op de weg met alle ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Een hele groep leerlingen zit zelfs vaak voor het eerst op de fiets naar school: de brugklassers die deze week beginnen op de middelbare. Automobilisten moeten dus extra rekening houden met onervaren fietsertjes op de weg.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-