buytenkans 4Wethouder van onderwijs Jan Iedema opende dinsdag 3 september IKC de Buytenkans in Buytenwegh, samen met Sky uit groep 8 en Jaylano van het kinderdagverblijf. Onder grote belangstelling van ouders, alle kinderen en betrokkenen werd de school officieel geopend.

buytenkans 1  buytenkans 2 copy  buytenkans 3 copy 


Hierna kregen de kinderen een ijsje bij de ijscokar en konden de volwassenen met een kopje koffie en een heerlijk gebakje met daarop het logo van het IKC proosten op een goede start.

IKC de Buytenkans is de nieuwe naam van basisschool 't Schrijverke. Het IKC gaat de verbinding aan met wijkbewoners, wijkpartners en gemeente instellingen zoals de stichting Piëzo en de stichting Mooi. Ook subsidieert de gemeente de Brede School activiteiten na schooltijd. De samenwerking tussen school en kinderopvang is o.a. vormgegeven door het starten van het Speeltaalhuis voor kinderen van 2-4 jaar naast de kleuterlokalen. Zo wordt de doorgaande lijn van de leerlingen gewaarborgd.
Met de opening zijn de twee weken festiviteiten van start gegaan. Op woensdag 11 september is het de hele dag feest in en om het gebouw van IKC de Buytenkans met allerlei activiteiten voor de leerlingen. De feestweken worden uitgeluid met een buurtfeest op het kleuterplein op zaterdag 14 september.

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-