151945594 20170301 173728 2010166Gitano is een jongetje van 6 jaar (bijna 7), hij is rolstoel gebonden sinds hij vlak na zijn geboorte een hersenvliesontsteking heeft gehad. Gitano geniet van buiten zijn, wandelen in wind en regen vindt hij geweldig. Hulpverleenster Ditte startte een actie om hem een aangepaste fiets te geven.

1919030154 VideoCapture 20190412 211129 366456
Ditte: “Ik werk nu bijna een jaar als zorgverlener voor Gitano. In die tijd heb ik hem leren kennen als een jongetje dat snel tevreden is en bijna altijd blij, ondanks alle dingen die hij niet kan. Hij ziet slecht, heeft epilepsie, kan niet praten, krijgt sondevoeding en is voor alles afhankelijk van anderen. Met een speciale fiets zou hij veel meer buiten kunnen zijn en wordt zijn wereldje een stuk groter!”

Het is op dit moment niet makkelijk om met Gitano naar buiten te gaan omdat hij zwaar gehandicapt is. Zo kan hij niet mee op de fiets om zijn zus (8) en broertje (bijna 3) van school op te halen. Een rolstoeltransportfiets is voor hem een uitkomst, omdat hij daar gemakkelijk met rolstoel en al op kan. Door zijn handicaps is het niet makkelijk om Gitano over te zetten op een ander zitje of stoeltje.
Noodgedwongen wordt Gitano nu meestal met de bus vervoerd van de aangepaste woning in Leidsewallen naar zijn school in Oosterheem. Ditte: “Lopend is dit zo’n 35 min en dat is best pittig met de rolstoel en alle spulletjes die mee moeten naar school. Hij wordt dus meestal met de bus gebracht, terwijl hij echt geniet van de buitenlucht!”

De kosten voor een rolstoeltransportfiets met trapondersteuning en anti lek banden beginnen bij 7.638,72 euro, waarvan al een derde opgehaald is met de Gofundme actie.
Wie Gitano wil helpen kan naar de actiepagina gaan: www.gofundme.com/f/help-gitano

rolstoeltransportfiets

-advertenties-

-goede doel-