Jongen met paardZoetermeerse kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen kunnen zich opgeven voor coaching met paarden bij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. De stichting start samen met Coach and Care’n vanaf 1 oktober Project Paardenmaatje.

Hiermee ondersteunen zij kinderen die gepest worden, faalangst hebben of onzeker zijn. Een ervaren coach begeleidt de kinderen en Leergeld betaalt de kosten.

Weerbaarheid

Voor kinderen die minder weerbaar zijn, een moeilijke thuissituatie hebben of nieuw zijn in een vreemd land is extra zelfvertrouwen en weerbaarheid zeer welkom. Een paardenmaatje kan hen daarbij helpen. Tijdens drie sessies met de paarden staat het ervaren van succes en respect centraal. Er wordt geoefend met ontwikkelpunten als: versterken van zelfvertrouwen en verbeteren van concentratie en motivatie. Ook is er aandacht voor sociale- en communicatieve vaardigheden. De coaching vindt plaats op stadsboerderij De Balijhoeve in Zoetermeer of op Zorgboerderij Gewoon bij Winny in Hazerswoude Dorp.

Inschrijven

Ouders kunnen Zoetermeerse kinderen van 6 tot en met 11 jaar inschrijven door de volgende gegevens per e-mail te versturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: De naam en adresgegevens van de ouders, de naam en geboortedatum van het kind en de inkomensgegevens van de ouders.

image002 copy copy

-advertenties-

-goede doel-