THE LITTLE COMRADEFilmhuis Cameo vertoont in de Vredesweek twee films die een bijzondere kijk op vrede geven. Vrede lijkt in Nederland vaak zo ‘gewoon’, maar als je beter om  je heen kijkt zie je dat het onderwerp blijvende aandacht verdient. De Vredesweek laat verschillende aspecten van vrede zien en wil mensen verbinden.

In de middagvoorstelling wordt woensdag 25 september ‘The little Comrade’ vertoond van regisseur Moonika Siimets. In deze film gaat het erom grenzen op te zoeken en te onderzoeken.

De ontroerende relatie tussen vader en dochter in een stuk Estlandse geschiedenis via kinderogen.  De 6 jarige Leelo snapt er niets van. Waarom moet haar tante nou zo huilen als ze zegt dat ze naar Siberie moet? Daar woont haar broer immers al tijden, en dan ziet ze die tenminste nog eens een keer. Dat is toch leuk?

The Little Comrade, 25 september 15.00 uur, Entree: 8 euro, gratis met een CJP-pas

 

BallonBallon

De avondvoorstelling begint om 20.00 uur, burgemeester Charlie Aptroot zal vooraf een korte toespraak houden. Ballon is het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West- Duitsland te vluchten. De historische thriller toont een van de meest spectaculaire ontsnappingen in de geschiedenis.

Ballon, 25 september 20.00 uur, Entree: 8 euro

Plaats voor beide films: Filmhuis Cameo, Stadstheater, kleine zaal

U kunt kaarten reserveren via het Stadstheater, of telefonisch reserveren via 079 342 75 65 tijdens de openingstijden van de servicebalie.

 

-advertenties-

-goede doel-