20190913 11727De Uitparade luidde vrijdagavond de start van het Zoetermeerse Uit Festival in, waarop bezoekers een voorproefje krijgen van het komende culturele seizoen. Voor de Uitparade was voor een geheel nieuw format gekozen met voorstellingen op onverwachte locaties.

20190913 11756  20190913 11760 

De meest logische locatie voor een uitvoering van muziek of musical is op het toneel, maar daar was deze avond in het Stadstheater plaats gemaakt voor het publiek. De artiesten kwam je door het hele theater tegen, op de meest verrassende plaatsen. Zo voerde Cantiamo in de regiekamer delen van een opera op, werd de Laad- en losruimte bezet door de dansgroep van Cadenza en kon je in de artiestenfoyer meegenieten van een concert door Kunst en Vriendschap. Ook de kleedkamers waren 'bezet' met optredens en zelfs onder de douche werd een korte voorstelling opgevoerd door Ties en Tom: Kletsnat!

Acts op het podium waren er ook wel, maar dan op het buitenpodium van het Cadenzaplein. Javier Guzman opende hier de Uitparade met een kort voorproefje van zijn show die hij later dit jaar in het Stadstheater zal opvoeren. 

 

UITfestival

Het UITfestival start zaterdag om 12 uur, met de hele dag gratis optredens en previews. Zo krijgt u een mooi voorproefje van wat er dit jaar door Stadstheater, Cultuurpodium Boerderij en vele andere Zoetermeerse organisaties en verenigingen op het podium gebracht wordt. En er is meer! Doe mee aan verschillende workshops voor jong & oud van o.a. Ateliers 1819, Urban Art Studio, CKC & partners, Bibliotheek Zoetermeer en het Stadstheater.

Het UITfestival  is te vinden op het Cadenzaplein, Theaterplein en in beide zalen van het Stadstheater.


Zaterdag 14 september | 12:00 – 23:00 uur | gratis toegang

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-