DW2019 Poster JD Bucky smallThe World of John Denver organiseert op 12 en 13 oktober het jaarlijkse internationale Denver Weekend bij De Waterlelie. Ze vertonen videobeelden uit de hele wereld, van 1966 - 2018 op een groot scherm waarin John’s muziek centraal staat, maar waar ook veel aandacht is voor zijn andere activiteiten.

 

Zo hebben ze voor dit jaar een bijzondere documentaire gemaakt over de 1991 editie van het symposium dat zijn organisatie Windstar jaarlijks organiseerde. Ze vertonen ook een luchtige televisieshow, specials over zijn samenwerkingen met artiesten als Barry Manilow en de populaire Russische singer/songwriter Alexander Gradsky, interviews en diverse andere clips. Alle videoprogramma’s zijn in het Nederlands ondertiteld.

 

John Denver werd als singer/songwriter in de jaren 70 bij het grote publiek bekend met hits als Take Me Home Country Roads, Annie’s Song, Calypso, Rocky Mountain High, Sunshine on my Shoulders, Thank God I’m A Country Boy, Back Home Again, Perhaps Love en Leaving on a Jetplane. Hij schreef en zong nog veel meer nummers.
Maar John Denver was veel meer dan alleen een zanger. Hij was één van de eerste milieuactivisten, streed tegen de honger en voor vrede. Door deze activiteiten raakte zijn muziekcarrière in de jaren 80 wat op de achtergrond, hoewel hij tot zijn overlijden op 12 oktober 1997 nog wereldwijd vele uitverkochte concerten gaf.



Naast de videobeelden zijn er ook live tribute optredens van internationale artiesten: Jerry Kooyman en Cor Muurling uit Nederland, Anneke Duym uit België en Kazuhiro Ishiwatari die speciaal voor dit weekend helemaal uit Japan overkomt. Last-minute wijzigingen op het gebied van de live optredens zijn altijd mogelijk.



Kortom, een leuk, muzikaal, interessant en inspirerend weekend voor iedereen die ooit geboeid is geraakt door John Denver. Alle informatie kan gevonden worden op onze webpagina voor het evenement: The World of John Denver, waar ook een mogelijkheid is om aan te melden.

Het weekend vindt plaats bij Basisschool De Waterlelie, Goudenregenzoom 73.

-advertenties-

-goede doel-