In de week van 23 tot en met 27 september zet De Watersnip uit Buytenwegh zich in voor de week tegen pesten. In deze week staat pesten centraal en zullen lessen rondom dit onderwerp gegeven worden. Op donderdag wordt met de hele school het pestprotocol ondertekend. 

Het thema is dit jaar: Wees een held met elkaar.  Hoe groter het aantal leerlingen is dat pesten afkeurt, hoe kleiner de kans op pesten in de Afbeelding1 copy copy copy copy copy copy copyklas. Door met elkaar afspraken te maken, teambuildings activiteiten te doen met de groep, elkaar goed te leren kennen en door zelf het goede voorbeeld te geven. In een positieve groep is er minder behoefte om te pesten. De week tegen pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid en wordt elk jaar gehouden in september. 

Een goede start

Door mee te doen aan de Week Tegen Pesten maken scholen aan het begin van het schooljaar een goede start in het werken aan een fijne en veilige school. Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. De Week Tegen Pesten helpt scholen daarbij. Het voorkomen en aanpakken van pesten vraagt het hele jaar door aandacht en heeft het meeste kans van slagen als de leerlingen, ouders en de collega’s daarbij betrokken worden. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat interventies bij pesten het meest effectief zijn als ze in samenwerking met ouders gebeuren.

-advertenties-

-goede doel-