Concept bomenbeleid copyInwoners van Zoetermeer kunnen zich op 1 oktober in ‘De Sniep’ nog eenmaal uitspreken over een (concept) nieuw bomenbeleid tijdens een samenspraakavond. Het concept is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de gemeente en inwoners.


Het Burgerinitiatief ‘Een groene stad prettig wonen tussen bomen’ werd in maart 2015 ingediend, ondertekend door 450 inwoners. Aanleiding voor het burgerinitiatief was de klacht van veel inwoners dat de gemeente nauwelijks oor had voor meldingen over overlast door bomen. Het burgerinitiatief leidde tot betere communicatie met de gemeente en de initiatiefnemers werkten intensief samen met gemeente ambtenaren om het nieuwe concept bomenbeleid vorm te geven.
Een van de initiatiefnemers: “Gaandeweg zagen zij in dat het hier geen mensen betrof die ‘zomaar even bomen wilden laten kappen’, maar om burgers die gewoon serieus genomen wilden worden in hun klacht. Wij zijn tevreden met het concept dat er nu ligt, maar dit moet nog wel door de gemeenteraad ingevoerd worden.”
Het concept nieuw bomenbeleid geeft onder andere duidelijke en objectieve richtlijnen voor het vaststellen van (schaduw)overlast door bomen. Ook krijgt de onafhankelijke externe adviescommissie Bomen een permanente status.

-advertenties-

-goede doel-