20170923 Burendag GVW 1185Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd en is een initiatief van Douwe Egberts en Oranje Fonds. Zaterdag 28 september komen op veel plekken in Zoetermeer ook weer buren gezellig bij elkaar.

In heel Zoetermeer zijn er deze dag gezellige activiteiten die buren voor elkaar organiseren. Een overzicht kunt u hier vinden: www.burendag.nl/bij-mij-in-de-buurt

 

Ga bijvoorbeeld langs bij:

Perron 1, in de tuin van de Schiebroekstraat in Oosterheem tussen 11:00 en 15:00 uur. Er zijn allerlei verschillende activiteiten zoals diverse reuzenspellen als mens-erger-je-niet, twister, jenga en domino. Daarnaast kan er ook heerlijk gesprongen worden op het springkussen. Een hapje, een drankje of een lekkere pannenkoek klaargemaakt door vrijwilligers is verkrijgbaar.

 

In winkelcentrum Buytenwegh wordt ook dit jaar Burendag gevierd. De winkeliers trakteren de buren zaterdag 28 september om en in het winkelcentrum op een lekkere lunch. Ook het winkelend publiek wordt niet vergeten, zij krijgen namens de winkeliers vereniging een bloem uitgereikt.

 

In Noordhove wordt Burendag bijvoorbeeld gevierd bij 't Spant aan de Sullivanlijn van 12.00 tot 14.00 uur. Ook de brandweer zal hier aanwezig zijn met een informatiekraam over brandveiligheid in huis.

In de wijk Dorp zijn er bij de 5 mei straat 1 heel veel activiteiten voor Burendag, zo kun je op het Gebarenplein van Wezodo een miniworkshop gebarentaal volgen, meedoen met Oudhollandse spelletjes en geeft Budoschool Yotosama demonstraties. De activiteiten zijn tussen 13 en 18 uur.

 

De Waterbuurtvereniging in Meerzicht heeft allerlei activiteiten in het eigen Buurthuis. Op Burendag om 14.00 uur is de aftrap van de goede doelen maand met als eerst gekozen doel; Make a Wish. Deze maand wordt geopend door wijkregisseur Sabrina Verbarendse.

 

-advertenties-

-goede doel-