In de huidige economische tijden ligt de focus van ondernemers vooral op het bedrijfsresultaat. Er is vaak minder aandacht, tijd en geld voor ‘zachte’ doelstellingen. Maar toch zijn er bedrijven die serieus werk maken van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Drie daarvan springen eruit; dat zijn de bedrijven die deze week genomineerd zijn voor de estafetteprijs ‘Kroon op het Werk’: CSU (vestiging Rijswijk), Habo GWW (Den Haag/Zoetermeer) en M. van der Spek Hoveniers (Benthuizen). Alle drie de bedrijven verdienen het om bekroond te worden.
Rode draad bij de drie genomineerde bedrijven is de motivatie en de drive om tijd, middelen en aandacht aan te wenden om medewerkers centraal te stellen binnen de eigen organisatie. Deze bedrijven zoeken continu naar een goede balans waarin de juiste medewerker op de juiste plek werkzaam is. Waarbij ze professioneel rekening houden met de ontwikkelingen in de markt én het bedrijfsresultaat. Dat vertaalt zich naar het creëren van kansen voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en het bieden van een werkomgeving waarin ze zo zelfstandig mogelijk kunnen werken. Zodat deze medewerkers zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen.
Uitreiking ‘Kroon op het Werk’
Op donderdag 6 maart wordt de estafetteprijs ‘Kroon op het Werk’ uitgereikt aan de winnaar tijdens de Businessmeeting Lansinghage Zoetermeer. De winnaar wordt uitgebreid in het zonnetje gezet. De prijs wordt gezamenlijk uitgereikt door DSW (een werkleerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) en de laatste winnaar van dit estafettestokje: Flynth adviseurs en accountants.
Kroontjes estafette ‘Kroon op het werk’
‘Kroon op het Werk’ verbindt bedrijven en hun adviseurs die werken aan de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een aantal bedrijven is bekroond met de ‘Kroon op het Werk’-prijs voor hun inzetbaarheidsbeleid of hebben een collega in het zonnetje gezet met de Kroontjesestafette. Het estafettestokje is een prijs die werkgevers aan elkaar doorgeven en waarmee zij hun waardering uitspreken over de wijze waarop duurzame inzetbaarheid binnen het bedrijf is georganiseerd. Duurzame inzetbaarheid is het vermogen van de medewerker om nu en in de toekomst toegevoegde waarde te leveren voor zijn organisatie en daarbij zelf ook meerwaarde te ervaren. De nominatie is gebaseerd op een toetsing, waarbij is gekeken in hoeverre een organisatie extra inspanningen verricht op het gebied van preventie van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie.