GemZmeer2019 10 8997In Zoetermeer heeft wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg, Welzijn & Sport) om vrijdag 11 oktober 08.45 uur de regenboogvlag gehesen bij het stadhuis (ingang Engelandlaan). Vrij en veilig leven is het recht van iedereen, daarom gaat de vlag uit op Coming Out Day.

“De LHBTI-gemeenschap is welkom in Zoetermeer en dat moet voor iedereen glashelder zijn. Vandaag hijsen we de vlag om dat te symboliseren. Echter voor dit college geldt de boodschap van tolerantie en acceptatie 365 dagen per jaar. En helaas is dit nog niet altijd vanzelfsprekend. Ik hoor van twee mannen dat zij niet hand in hand door ons stadshart durven te lopen. Of gisteren nog, een vader die vertelde dat zijn puber-dochter niet op social media durft te laten zien dat ze verliefd is op een meisje, omdat ze bang is gepest te worden. Of ouderen die vertellen dat ze terug de kast in gaan als ze naar een verpleeghuis moeten. Zolang acceptatie van onze LHBTI-ers nog niet altijd en overal in Zoetermeer het geval is, zal ik vol overtuiging de vlag blijven hijsen”, aldus wethouder Ter Laak.

De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het hijsen van de regenboogvlag op Coming Out dag geven gemeenten een boodschap af aan burgers, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor diversiteit.

-advertenties-

-goede doel-