logo thrillerfestivalZoetermeer staat van zondag 27 oktober tot en met zondag 3 november weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. Een jaarlijkse happening die voor de elfde keer op rij wordt gehouden en van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland maakt.


Op zondag 27 oktober vindt in het Stadstheater een groots Boekenfestival plaats. Er is een Boekenmarkt in de centrale foyer, waar tientallen auteurs hun spannende boeken presenteren.
Om 13.30 uur vindt in de Rode Foyer de boekpresentatie plaats van de nieuwste thriller van auteur Karen Hazendonk: Ongenadig. Tijdens deze presentatie gaat de auteur in gesprek met collega auteur Hilda Spruit, waarbij zij elkaar met vragen over hun boeken en het schrijven op zich zullen bestoken.
Er is, in de Kleine Zaal, een interview met aanstormend Zweeds schrijftalent Frida Moisto, de ThrillerAcademie geeft acte de présence en verzorgt enkele workshops en Omroep MAX directeur Jan Slagter maakt de winnaar bekend van de MAX Gouden Vleermuis 2019. Een oeuvreprijs, gekoppeld aan een geldprijs van € 5.000,--. Een prijs, waar een deskundige jury 6 auteurs voor heeft genomineerd. En deze genomineerden zullen voorafgaand aan de bekendmaking en prijsuitreiking met elkaar in gesprek gaan onder leiding van Laurens de Groot (aanvang: 14.00 uur, Kleine Zaal).

Om 16.00 uur worden eveneens in de Kleine Zaal de winnaars bekend gemaakt van de gehouden Scholieren Schrijfwedstrijd. Voor degene die de eerste prijs wint is er, voor het eerst, de Kids Gouden Vleermuis als extra trofee beschikbaar.

Voor de jeugd tot slot wandelen er deze zondagmiddag in en om het Stadstheater diverse spannende figuren rond. Zij delen wat lekkers uit en gaan graag met wie dat wil op de foto.

 

Activiteiten Thrillerfestival

Naast het Boekenfestival zijn er nog vele andere activiteiten, zo kan er op 25 en 26 oktober gedanst en gegriezeld worden bij The Old Pal en Spetters, en staat Bioscoop Kinepolis de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober helemaal in het teken van de Halloween Horror Show 2019.

Op verschillende data in de week van het Thrillerfestival worden voorstellingen gepresenteerd door leerlingen van het Erasmus College, zijn er filmvoorstellingen van Cameo en is er een superspannende thrillervoorstelling te zien in het Stadstheater. MAVO Zoetermeer presenteert op donderdag 31 oktober de filmtrailer die leerlingen maakten na een bezoek van Margje Woodrow, terwijl ook een door leerlingen gemaakte korte film haar première beleeft.
Bij CKC & partners kan deelgenomen worden aan diverse workshops en op vrijdag 1 november wordt het voor de jeugd super spannend griezelen tijdens de Night at the library, met aansluitend een Spooky Tour in Museum de Voorde.
De week wordt op zondag 3 november afgesloten met de Talkshow Boek&Meer, waar Laurens de Groot in gesprek gaat met Marian Mudder, bekend van haar boeken én de tv serie Baantjer.

 

-advertenties-

-goede doel-