20191108 13146Het Zoetermeerse college steunt de campagne van Orange the World, die wereldwijd aandacht vraagt voor het geweld tegen vrouwen. Burgemeester Aptroot en de wethouders Ter Laak en Iedema gingen samen met de dames van Soroptimist International Club Zoetermeer e.o. ‘in het oranje’ op de foto.


Carla Kotter, Soroptimist International Club Zoetermeer e.o.: “Het is ontzettend belangrijk dat er meer aandacht komt voor geweld tegen vrouwen, wereldwijd heeft één op de drie vrouwen hiermee te maken! Ons streven is dat mensen bij oranje, naast onze nationale kleur en de associatie met voetbal, ook meteen denken aan de strijd tegen vrouwengeweld!”
Wereldwijd zullen van 25 november, de dag tegen geweld tegen vrouwen, tot en met 10 december, de dag voor de rechten van de mens, gebouwen in het oranje licht gezet worden. Ook vinden veel activiteiten plaats en wordt via social media aandacht gevraagd voor het geweld tegen vrouwen.

20191108 13134  20191108 13135 

Activiteiten

In het kader van Orange the World zal Club Zoetermeer e.o. ook inspreken in de vergadering van de gemeenteraad van Zoetermeer op maandag 25 november. Tevens organiseert Stichting Piëzo in samenwerking met Club Zoetermeer e.o. een lezing op donderdag 28 november om 17.45 u (inloop vanaf 17.00 u), bij Piëzo Centrum Oosterheem, Zanzibarplein 21. Hameeda Lakho, schrijfster van diverse boeken over huiselijk geweld, vertelt over haar ervaringen en gaat met het publiek in gesprek.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-