BEN05673Zanger en gitarist Mike Vos uit Oosterheem wil mensen in deze corona crisis een hart onder de riem steken. Dagelijks neemt hij één verzoeknummer op en dat maakt het puur en fragiel.

‘Heart Of Gold’ van Neil Young was het eerste verzoeknummer dat Mike Vos (43 jaar) online zette om zijn volgers iets leuks te bieden op het moment dat iedereen te horen kreeg dat hij thuis moest blijven vanwege de corona epidemie. “Even iets anders, even wat afleiding, dat wilde ik mensen geven. Nou en dat is gelukt! De verzoekjes blijven sindsdien binnen komen. Het is geen hoge kwaliteit wat ik op mijn kanaal zet, het is echt telkens een in één keer opgenomen video. Gewoon vanaf mijn zolder, zonder bewerking van geluid,” legt Mike uit.

Ik stel mij kwetsbaar op

Terugkijkend op de afgelopen dagen, is er door de Zoetermeerse zanger en gitarist, een afwisselende collectie ontstaan. Zo is er een song van David Bowie, maar ook van de Beatles, Tim Hardin en Joe Jackson te horen en te zien. Mike vertelt: “Ik krijg de meest uiteenlopende verzoeken en lang niet allemaal zijn ze zomaar geschikt voor akoestische gitaar. Dan moet ik het nummer eerst aanpassen. Daarna oefen ik een paar keer en zet de camera op. Na opname gaat deze direct online. Ik ben hier ongeveer anderhalf uur mee bezig. Meer tijd heb ik niet, want ik heb een gezin en een part-time baan.”
Mike stelt zich met deze methode erg kwetsbaar op. Bij de eerste video was hij behoorlijk verkouden, maar hij wilde toch spelen voor de volgers van zijn Facebook. Artiesten willen doorgaans alleen iets publiceren als het in hun ogen perfect klinkt. Omdat zijn actie er echt voor was om mensen even af te leiden, besloot hij dat dit het doel was en niet ‘de perfecte opname’. Mike geeft toe: “Ik vind het best spannend om mij zo kwetsbaar op te stellen, maar de reacties zijn geweldig, ik krijg veel complimenten en een aantal volgers hebben mij al geschreven dat zij elke dag zitten te wachten op mijn nieuwe post.”

Online kampvuur

Mike noemt zijn actie: 'Een online kampvuur'. Een moment waar iedereen die wil even mag aanschuiven en genieten van de song van de dag. Voor hem als muzikant gaat er geen dag voorbij zonder muziek. Nu hij niet kan repeteren of optreden met de bands waarin hij speelt, is dit voor hem een goede manier om ‘in vorm te blijven’. Mike speelt in de bands ‘Exile –Rolling stone’, ‘Lost and Found’ en ‘The Bootleg Doors’ en had als kind al een liefde voor muziek. Op zijn 14e begon hij met gitaarspelen.

Alles komt goed

Mike heeft, zoals hij zelf zegt: 'twee bonus kinderen’ en een eigen dochter. Zijn bonusdochter Kayleigh heeft voor hem een tekening gemaakt met de titel: ‘Alles komt goed’ aan het begin van de corona maatregelen. In sommige video’s is te tekening aan de wand te zien. Met de songs van Mike en de tekening van zijn dochter kunnen wij ons vasthouden aan de gedachte: ‘Alles komt goed’.

 

Foto: Ben Kruijt

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-