bond oranjeverenigingDe verjaardag van onze koning is dit jaar anders dan anders. We blijven thuis en halen Koningsdag 2020 naar binnen. Op www.koningsdagthuis.nl  kan iedereen online samenkomen om het oranjegevoel van Koningsdag ook nu te beleven.

De Koninklijke bond van Oranjeverenigingen heeft van de aubade tot aan een nationale toost een online programma gemaakt voor Koningsdag. De Zoetermeerse Oranjestichting Zo Oranje heeft in verband met de coronacrisis helaas alle activiteiten op deze dag af moeten zeggen, maar online kunnen we er toch nog een feestje van maken!

06.19 uur
Vanaf zonsopgang gaat in heel Nederland de vlag en wimpel uit voor de Koning en voor elkaar. De vlag gaat uit voor al die mensen die Nederland op de been houden. Iedereen mag hieraan meedoen en zelf de vlag thuis uithangen.

09.45-10.00 uur
Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10.00 uur
Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons zingen of spelen Nederlanders het Wilhelmus, samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, met eigen begeleiding of gewoon met het eigen gezin.
#Wilhelmus2020

10.05 uur
Vanuit Gouda feliciteert burgemeester Pieter Verhoeve (voorzitter Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen) Zijne Majesteit Koning Willem Alexander met zijn verjaardag. Dit is online te volgen op de site van de Oranjebond. www.oranjebond.nl

Hele dag: virtuele activiteiten thuis
Op de website Koningsdag thuis kun je jouw Koningsdag activiteit delen, van zang en dans tot aan cabaret en quizzen. Samen vieren we oranje.

toost16.00 uur
De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit … schenk in en hef het glas!
 

20.00 uur: Kingsday VR Festival
Dit unieke live-evenement vindt op 27 april van 20.00 tot 23.00 uur plaats op de Dam in Amsterdam, in virtual reality. Optredens van Kwambo, Vangrail, SLAM DJ Jochem Hamerling en een bijzondere mystery guest zijn tot nu toe bevestigd. Ook kunnen bezoekers Koning Willem-Alexander virtueel feliciteren met zijn verjaardag. Is er virtueel bier en snacks en kun je virtueel bugeejumpen op de Dam. Alle opbrengsten worden gedoneerd aan de Voedselbank.
Het maximale aantal mensen tegelijkertijd in een VR-omgeving staat tot nu toe op 285. Het streven nu is om 30.000 bezoekers tegelijkertijd het festival te laten bezoeken, een wereldwijde primeur dus in VR.

Ook zonder VR-bril genieten
Het festival is toegankelijk voor mensen met een goede VR-bril, te denken valt aan: HTC Vive, HTC Vive Pro, Oculus Rift of Samsung Odyssey+. Maar ook voor degenen die niet een VR-bril tot beschikking hebben, is er een livestream beschikbaar. Earlybird tickets kosten €7,50 en Regular tickets €12,50. Tevens zijn er VIP-tickets beschikbaar voor €35,-, waarmee je ook aanwezig kunt zijn op Kingsnight VR, 26 april van 23.00 tot 00.00. VIP-tickets bieden ook toegang tot een privéruimte zodat je rustig kan relaxen op de Dam. Ook zijn er bedrijfstickets te koop; voor €100,- krijg je met 10 personen toegang tot het festival.
Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.kingsdayvr.com

VR festival voor het goede doel met Koningsdag

-advertenties-

-goede doel-