run4jayme1De Zoetermeerders Erwin en Johan hebben zich het lot van de ernstig zieke Jayme aangetrokken. Er is 1,9 miljoen euro nodig om het jongetje te redden. Op de 1e verjaardag van Jayme hebben zij een sponsor run van 45 km gedaan, van Zoetermeer naar het ziekenhuis in Rotterdam.

Jayme (1 jaar) heeft de zwaarste vorm van SMA en zal zonder behandeling geen tweede verjaardag kunnen vieren (zie ons eerder bericht). In heel Nederland zetten veel mensen zich in om de benodigde 1,9 miljoen bij elkaar te krijgen. Met dit bedrag kan Jayme een behandeling krijgen vanuit Amerika. In Zoetermeer trekken Erwin James de Graaf en Johan Rensen zich het lot van de kleine Jayme erg aan en besloten om mee te doen met de virtuele run om zo geld op te halen. Het werd een slijtageslag.

Virtuele Run

In deze corona tijd is een groot hardloopevenement niet mogelijk en daarom besloot Team Jayme tot een virtuele run. Alle deelnemers over heel Nederland mochten zelf bepalen of ze gingen wandelen, hardlopen of fietsen. Erwin en Johan kozen voor een combinatie tussen hardlopen en wandelen, maar dan wel 45 km. Van Zoetermeer naar het ziekenhuis is Rotterdam waar Jayme ligt en weer terug. 

run4jayme2Op zondag 24 mei, de eerste verjaardag van Jayme startten Erwin en Johan met een kidsrun. Een sponsorloop 'een euro voor elke meter' waarbij kinderen meer dan 600,- euro bij elkaar hebben gelopen. Daarna begon het duo aan hun eigen sponsorloop van 45 km. Het startpunt was aan de Leidsewallen en het weer was een tegenvaller. Het regende en de wind was voor het hardlopen te hard. De tocht ging door Rokkeveen naar Berkel. Daar kwamen zij voor een grote verrassing te staan. De tunnel die zij moesten nemen, stond onder water. Druk zochten zij naar een alternatieve route en na 1,5 km omlopen waren zij weer op koers.

Acht km voor Rotterdam begon Erwin  kramp te krijgen en hij merkte dat hij flinke blaren kreeg. "Het werd steeds pijnlijker en ik realiseerde mij dat ik niet de hele tocht vol zou kunnen maken. Maar ik wilde per se Rotterdam halen. En dat is me gelukt," zegt Erwin.

Kaarsje voor Jayme

run4jayme3In Rotterdam heeft het duo een kaarsje bij het ziekenhuis voor Jayme zijn eerste verjaardag aangestoken. De mannen hadden er toen al een tocht van 4 uur opzitten. Johan is na een rust in 3.45 uur naar Zoetermeer terug gegaan. Met hun actie hebben zij 1000,- euro opgehaald. 

"Nu na twee dagen hebben wij enorme spierpijn, want erg veel tijd om te trainen voor deze tocht hadden wij niet. Maar wel hebben er een geweldig gevoel aan over gehouden. Wij hebben Jayme weer een stapje dichterbij zijn genezing gebracht en dat is geweldig," zegt Johan met een brede glimlach.

De teller staat voor Jayme op 1,3 miljoen, 69% van het benodigde bedrag. Wil jij meehelpen/donderen? Ga naar Team Jayme

Bekijk ook de Facebook van Team Jayme

-advertenties-

-goede doel-