Jongeren worden meer betrokken bij de wijk, bijvoorbeeld door het mogelijk maken van een Jongeren WAS-team (Wijk en Agent Samen). Bewoners komen aan het roer te staan op het gebied van veiligheid in een proef met de Buurt Bestuurt-aanpak. Ook gaan bewoners in een nieuwe werkgroep meedenken over de openbare ruimte. Het Wijk aan Zet-budget blijft beschikbaar voor leuke en goede ideeën om het imago van de wijk te verbeteren. Dit alles staat in het wijkontwikkelingsplan voor Oosterheem, dat in samenspraak met wijkbewoners en organisaties is opgesteld.

Visie op Oosterheem: sterke jeugd, trots, prettig samenleven

oh-oosterheemplein-parkeren2Bewoners en organisaties gaven mee, dat er in het wijkontwikkelingsplan bijzondere aandacht moet zijn voor jeugd, het openbaar gebied, het imago van de wijk en de bewonersbetrokkenheid. Daarom heeft de visie op de wijk drie speerpunten: jongeren in de wijk moeten zo veel mogelijk zelfredzaam zijn, bewoners moeten trots kunnen zijn op hun wijk en er graag wonen, en Oosterheem is een wijk waar mensen prettig samenleven, participeren en respectvol met elkaar omgaan.

Samenspraak

Het college ging deze week akkoord met het wijkontwikkelingsplan voor Oosterheem. Naast gemeente en politie zijn andere wijkpartners zoals woningcorporaties, scholen en andere actieve organisaties in de wijk bij het plan betrokken.

Stimuleren positieve initiatieven

“We willen ervoor zorgen dat iedereen, jong en oud, graag in Oosterheem woont. Daarom bieden we vooral ruimte aan initiatieven van bewoners zelf, zoals vrijwilligerswerk en rondom het groen in de buurt. We vinden het namelijk belangrijk dat mensen mee doen aan de maatschappij en zich ook inzetten voor hun wijk”, aldus Patrick van Domburg, wethouder voor wijk- en buurtbeheer. “Die ambities staan nu goed op papier, maar moeten vooral uiteindelijk bij bewoners tot zichtbare actie leiden. Buurt Bestuurt vind ik daarbij een mooi voorbeeld van bewoners aan het roer.”

-advertenties-

-goede doel-