Zoetermeerse Foodblogger Kelly Martens schotelt je elk weekeind een makkelijke maaltijd voor.Seizoensgebonden recepten die je binnen 30 minuten op tafel kunt zetten. Kelly geeft daarbij nog tips over heerlijk bijpassende wijnen en of biertjes, deze week Amuse & pasta.
Vandaag is het 5 december dus het is een feestelijke dag bij veel mensen thuis. Een dag meestal vol met lekkere hapjes, zoetigheden en cadeautjes. December is natuurlijk al een heerlijke maand met Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Samen zijn met heerlijk eten, fijne gesprekken aan een tafel verlicht met kaarsjes. Daarom heb ik deze week wat feestelijke receptjes voor jullie die je vandaag of met kerst kan maken. Zelf ben ik namelijk echt dol op een feestelijke tafel met de lekkerste gerechten.
Als eerste heb ik voor jullie een leuke amuse, makkelijk om te maken en het ziet er superleuk uit.
Daarnaast heb ik ook nog een heerlijk recept voor pasta carbonara. Deze kun je jaarrond maken maar met de feestdagen kan deze ook heel erg goed.
Amuse van meloen en parmaham:
Benodigdheden:
• meloen (cantaloupe)
• rucola
• parmaham
• Parmezaanse kaas
Extra nodig:
Amuse glaasjes
Prikkers
Snij de meloen in kleine blokjes, doe deze in een glaasje.
Beetje rucola erover en dan de kaas. Prik de parmaham als een propje aan de prikkers en prik dat in het glaasje.
Je bent al klaar!
Pasta Carbonara
Ingrediënten:
150 gram ontbijtspek, in kleinere reepjes
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 grote gesnipperde ui
1 ei
2 teentjes knoflook in kleine stukjes
4 eetlepels crème fraîche
nootmuskaat, zout en peper om de smaak te verfijnen
2 pakken verse groene tagliatelle
2 doosjes paddenstoelen mix
500 gram verse Spinazie
Het is handig om de ingrediënten hierboven alvast klaar te maken, dus snipper de ui alvast, rasp de kaas alvast, snijd het spek alvast in kleine reepjes, etc.
1.Verhit olie in de pan en bak hier het ontbijtspek in
2.Voeg na een minuutje de gesnipperde ui toe
3.Meng de kaas, het ei en de crème fraîche in een aparte (kleine) schaal en breng het op smaak met nootmuskaat en peper/zout.
4.Giet dit mengsel bij de spekjes en de ui, roer alles lekker door.
5.Warm het geheel op een laag vuur helemaal op.
6.Kook de pasta volgens omschrijving verpakking.
7.Bak in een andere pan de paddestoelen en doe de spinazie in de pan tot alles geslonken is.
8.Roer dan de paddestoelen en spinazie door de carbonara saus.
Je kan de saus door de pasta mengen of apart serveren.
Eet smakelijk!
Liefs, Kelly
Wijntip bij deze pasta: Merlot of Carbanet Sauvignin
Biertip: Chateau Neubourg van Gulpener.
Geen zin om te koken.
Onze tip voor deze week:
Hou je van culinair en feestelijk dan kan je een heerlijk menu bestellen bij Smaak & Vermaak.
Of neem een kijkje op het restaurant overzicht:https://www.zoetermeeractief.nl/uittips/restaurants
Iedereen een hele mooie sinterklaasavond gewenst vandaag. Geniet met elkaar!