Kip-kersentaart
Kenmerken: Vegetarisch, Feestelijk, Smakelijk, Succesrecept, Eenvoudig te bereiden
Land van herkomst: Nederland/Frankrijk
Bereidingsduur minuten: 20 minuten voorbereiden en 20 minuten bakken
Aantal personen: 4
- 500 gram kipfilet
- 4 eetlepels kappertjes
- 4 bolletjes gember
- 1 teentje knoflook
- 1 pot kersen zonder pit
- Peper
- Zout
- Sambal
- Half zakje kerriesauspoeder
- 1 blikje chroissantdeeg
- 1 bekertje zure room (250 ml)
- Kwart zakje geraspte oude kaas
- Ronde ovenschaal van 24 cm doorsnee
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200◦C.
- Laat de kersen uitlekken in een zeef. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en bak ze even aan in een antiaanbakpan.
- Meng de kappertjes, gember en uitgeperste knoflook erdoor. (Tip: druk voor het gemak de bolletjes gember ook door de knoflookpers.)
- Strooi zout, peper en kerriesauspoeder over het kipmengsel. Laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar worden in de pan.
- Rol ondertussen het chroissantdeeg los. Bedek een ingevette ovenschaal met het deeg. Laat een deel over de rand van de schaal hangen.
- Roer de zure room door het kipmengsel. Voeg de kersen toe. Giet de vulling in de schaal. Strooi er een laagje oude kaas over.
- Vouw de flappen deeg over het mengsel naar het midden. Strooi de rest van de oude kaas over de dichtgevouwen kip-kersentaart. Bak de taart ongeveer 20 minuten iets onder het midden van de oven.
Serveertip: heerlijk met een salade