Kip-kersentaart

Kenmerken: Vegetarisch, Feestelijk, Smakelijk, Succesrecept, Eenvoudig te bereiden

Land van herkomst: Nederland/Frankrijk

Bereidingsduur  minuten: 20 minuten voorbereiden en 20 minuten bakken

Aantal personen:  4

  • 500 gram kipfilet
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 4 bolletjes gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pot kersen zonder pit
  • Peper
  • Zout
  • Sambal
  • Half zakje kerriesauspoeder
  • 1 blikje chroissantdeeg
  • 1 bekertje zure room (250 ml)
  • Kwart zakje geraspte oude kaas
  • Ronde ovenschaal van 24 cm doorsnee


Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200◦C.
  • Laat de kersen uitlekken in een zeef. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en bak ze even aan in een antiaanbakpan. 
  • Meng de kappertjes, gember en uitgeperste knoflook erdoor. (Tip: druk voor het gemak de bolletjes gember ook door de knoflookpers.)
  • Strooi zout,  peper en kerriesauspoeder over het kipmengsel. Laat het geheel in ongeveer 10 minuten gaar worden in de pan.
  • Rol ondertussen het chroissantdeeg los. Bedek een ingevette ovenschaal met het deeg. Laat een deel over de rand van de schaal hangen.
  • Roer de zure room door het kipmengsel. Voeg de kersen toe. Giet de vulling in de schaal. Strooi er een laagje oude kaas over.
  •  Vouw de flappen deeg over het mengsel naar het midden. Strooi de rest van de oude kaas over de dichtgevouwen kip-kersentaart. Bak de taart ongeveer 20 minuten iets onder het midden van de oven. 

Serveertip: heerlijk met een salade

-advertenties-

-goede doel-