Xandra Lapperre exposeert van 28 mei t/m 23 juni een aantal werken uit haar serie landschappen in het Terratorium. "Mijn landschappen mogen dan wel uit het hoofd geschilderd zijn maar berusten, met uitzondering van de kleuren, wel op de realiteit. Ik moet een landschap gezien en gevoeld hebben voordat ik een werk kan maken." 

"Voor het schilderen bepaal ik de kleuren en dus de sfeer van mijn werk," vertelt Xandra. "De compositie is ook zeer belangrijk, zo niet het belangrijkst. Wanneer ik start met het maken van een landschap, zet ik mijn penseel ergens op het linnen en begin. Daarna ga ik, zoals ik altijd zeg, ‘mijn penseel achterna’, met uiteraard het beeld en de sfeer van een bos, weiland of strand in mijn hoofd. Er wordt dus niet, en dat geldt voor al mijn werk, eerst een voor- of achtergrond geschilderd. Alles speelt met elkaar mee, zoals het effect van diverse kleurencombinaties.”

De expositie ‘Penseeltocht door het landschap’ is van 28 mei t/m 23 juni gratis te bezoeken op woensdag t/m zaterdag van 11-17 uur. De kunstenaar is tijdens de expositieperiode aanwezig op  zaterdag 4 juni (12-16 uur), vrijdag 10 juni (13.30-15.15 uur), zaterdag 11 juni (12-16 uur) en zaterdag 18 juni (12-15 uur), adres: Dorpsstraat 12, toegang gratis. 

 

Xandra Laperre
Xandra Lapperre met twee van haar werken

-advertenties-

-goede doel-