IMG 0991Dinsdag 12 juli vierde het echtpaar Hofstede hun 60 jarige bruiloft. Door omstandigheden kon locoburgemeester Robin Paalvast pas op 27 juli bij de familie langs om hen te feliciteren en een bloemetje langs te brengen.


IMG 1003Mijnheer Hofstede is 84 jaar en mevouw Hofstede is 81 jaar, ze komen beide uit Groningen. Mijnheer uit Stadskanaal en mevrouw uit Wildervank. In de jaren 50 zijn ze beide naar Den Haag gekomen waar ze elkaar ook ontmoet hebben. Ze hebben 3 kinderen, 12 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen.
In 1974 zijn ze naar Zoetermeer gekomen. Na eerst op het Kaaskenswater gewoond te hebben zijn ze 5 jaar geleden naar de Albrandswaard gekomen. Ze hebben het hier prima naar hun zin en ze onderhouden samen de bloemen bij de hoofdingang. Mijnheer heeft eerst op een machinefabriek gewerkt maar is na zijn diensttijd gaan werken bij de PTT. Hij klom via besteller en instructeur op tot leidinggevende bij het postsorteercentrum.
Mevrouw komt uit een schippersfamilie en heeft in haar jeugd veel landen gezien zoals Denemarken en Finland. Tijdens de oorlog lag het schip van haar ouders in de haven van Rotterdam maar heeft het bombardement wonderwel goed overleefd. Omdat het na de oorlog door de Duitse mijnen te gevaarlijk was op zee heeft haar vader het schip verkocht. Mevrouw heeft haar rijbewijs en ze gaan nog regelmatig op pad.

 

 

Foto's: Ernst van Erkelens,  ernst.vanerkelens.nl

 

-advertenties-

-goede doel-