Jenny Boona met haar twee zoons, Gavin (links) en Brian
Tandarts Koen Boona startte zijn praktijk in Rokkeveen in 1988, de wijk werd toen net gebouwd. Al gauw kwam zijn dochter, Jenny Boona, als tandarts de praktijk versterken. Nu ook de zonen van Jenny bij de praktijk komen, werd het tijd voor een verbouwing, mét Japanse tuin bij de praktijk.
Jenny Boona: “Ik nam de praktijk van mijn vader in Rokkeveen over bij zijn pensioen, in 1997. Het is al die jaren een solopraktijk geweest, maar we geloven dat de toekomst meer ligt in het verbinden van meerdere specialismes, zoals implantologie, invisaligne (=de onzichtbare beugel behandeling) en esthetische tandheelkunde, in één praktijk. Maar daarvoor hadden we wel meer ruimte nodig!”
Tandartspraktijk Boona is nu vergroot van 2 naar 4 behandelkamers. Identieke kamers, zodat alle artsen en assistenten direct weten waar instrumenten en dergelijke liggen. “Het is vaak even zoeken als je plots in een andere kamer moet werken. Oh wacht even, ander laatje misschien? En die patiënt zit dan maar te wachten, dat is niet fijn! Nu hebben we overal precies dezelfde meubels en inrichting en is zoeken echt verleden tijd.”
Drie generaties tandheelkunde
“Het is wel bijzonder ja, dat we straks drie generaties achter elkaar in de tandheelkunde hebben!”, lacht Jenny. “Maar ik heb mijn zoons niet gepusht om ook dit werk te gaan doen hoor. In eerste instantie trok het ze ook niet, maar toen ze het bedrijf beter leerden kennen door bijbaantjes achter de balie, werden ze uit zichzelf enthousiast!”
Jenny’s oudste zoon, Brian, is afgestudeerd mondhygiënist en net ingeloot voor de opleiding tandheelkunde. De jongste, Gavin, heeft ook zijn diploma mondhygiënist al op zak, maar moet nog enkele vakken halen voor hij door kan gaan naar dezelfde opleiding als zijn broer. Beide jongens werken mee in de praktijk als mondhygiënist. “Brian is een goede aanvulling in de praktijk, hij houdt van managing en dingen organiseren. Ik ben daar zelf minder goed in, dus dat komt mooi van pas”, aldus Jenny.
Japanse tuin om rustig te wachten
Gelijk met de praktijk, werd ook de tuin flink aangepakt. “Mijn vader had zelf al een Japanse tuin bij zijn huis en wij vinden het ook prachtig. In de loop der jaren hadden we al veel verzameld voor de tuin, zoals de stenen lantaarn en ornamentjes. Het is een unieke tuin geworden, die veel rust uitstraalt. Patiënten kunnen in het wachthuisje even lekker zitten om van de tuin te genieten.” Alle patiënten die voor een controle of behandeling komen lopen door de tuin naar de praktijk en over de stapstenen kunnen ze naar het wachthuisje gaan.
Verbouwing: lange adem
Verbouwen is vaak een kwestie van een lange adem, de verbouwing van de praktijk startte al in januari. Dat de praktijk 6 weken dicht moest door de coronacrisis was natuurlijk niet gepland, maar zorgde er wel voor dat de aannemers alle tijd hadden om stevig door te werken.
Nu is het tijd om deze periode af te ronden en de patiënten te verwelkomen in de nieuwe praktijk.